Canada 2012

Bij elk bezoek aan de Niagara region is het interessant om de vlinders in de Butterfly Conservatory te bezoeken. Daarom hier weer wat foto's.


Vanuit Niagara zijn we met de twee families met een huurauto naar Shawinigan in de provincie Québec gegaan. Deze foto's zijn onderweg gemaakt.
In Shawinigan waren de herfstkleuren al volop aanwezig vanwege de Indian Summer. Deze foto's zijn genomen in het Vallée du Parc, een skigebied bij Shawinigan.Even ten noord-oosten van Québec City ligt het île d'Orléans in de Fleuve Saint-Laurent. We hebben daar een rondrit over het eiland gemaakt.
Hierboven het uitzicht vanaf een houten toren op de noordkant van het eiland. Op de achtergrond de Fleuve Saint-Laurent. Rechts de brug gezien vanaf het eiland.Komend van af het île d'Orléans kom je bij de Chute-Montmorency. Deze waterval is hoger dan de Niagara Falls, maar omdat hij minder breed is oogt hij minder spectaculair. Vanaf de voet loopt een trappenreeks naar boven met op elk keerpunt een wisselend uitzicht op de waterval.


Vanuit Shawinigan zijn we paar keer naar het Parc national de la Mauricie geweest: om te wandelen en en voor een rondrit. Het was een hele ervaring om de herfstkleuren te bewonderen.© Fam. Buitenhuis 2015