Canada 2009

Dit jaar logeerden we in Harrow (Colchester) aan het Erie-meer. Deze foto's zijn genomen in het "Point Pelee National Park". Dit natuurgebied is vooral bekend vanwege de trek van de Monarch-vlinders.


De volgende foto's zijn genomen tijdens een wandeling lags de voormalige spoorbaan oostelijk van Harrow.


Met de auto zijn we naar Leamington gegaan voor de overtocht met de veerboot naar "Pelee Island". Bij de haven van Leamington wemelde het van de meeuwen en andere vogels. Zie op de eerste foto de nestgaten. Op het eiland hebben we fietsen gehuurd en zijn het eiland rond gefietst tot bij het "Lighthouse Point Provincial Nature Reserve (Park). Daar is de foto van de vuurtoren genomen.


Na de logeerpartij hebben we een hotelletje in Niagara Falls genomen. Het hotel lag op loopafstand de waterval (de Horseshoe Fall aan de Canadese kant). Op de tweede foto zie je links aan de overkant de Amerikaanse waterval. De derde en vierde foto geven een indruk van de stroomversnelling stroomafwaarts van Niagara Falls. De laatste foto is genomen vanaf de brug tussen Canada en Amerika en laat vooral de skyline van Niagara Falls goed zien met rechts van de wolkenkrabbers (hotels) de Skylon Tower.


Onverwacht werden we geconfronteerd met een feestje van de Ontario Provincial Police (OPP). Die hielden een optocht beneden langs de rivier in Niagara Falls. En een demonstratie van de gemotoriseerde snelweg politie, de Golden Helmets.


Een bezoek meer dan waard is het Butterfly Conservatory een eindje benoorden Niagara Falls. In een grote tropische kas vliegen meer dan 45 soorten vlinders vrij rond.


Ook aardig is een tochtje met een cable car boven een grote draaikolk in de Niagara River, zie de eerste twee foto's. Op de laatste foto een dubbele regenboog boven de Horseshoe Fall. Daarvoor moet je even wachten tot achter in de middag de Zon goed staat.


De laatste dagen van ons verblijf in Canada zijn we naar Toronto geweest. Daar hebben we de stad verkend. Op de foto's een indruk van de universiteitswijk, die zo nagebouwd lijkt van een Engelse universiteitsstad.© Fam. Buitenhuis 2015