Callantsoog

Na het vaar-weekend pakken we de boel in en vertrekken richting Callantsoog. We rijden binnendoor naar de Afsluitdijk en vandaar naar de NCC-camping bij Callantsoog. We komen daar voor het einde van de lunch-pauze, maar dat wordt ons vergeven en we krijgen een mooi plekje aan de rand met uitzicht op de Nollen (binnenduinen). We blijven hier een paar weken, lekker lui: wat boodschappen doen, voor de voortent zitten. Als activiteit hebben we een stukje over het strand gelopen, op de braderie boodschappen gedaan.

Op een van de meer actieve dagen hebben we gewandeld in het Zwanenwater (zie de kaart hierna). Omdat het al achterin augustus was, waren er weinig bloemen, maar toch wel wat Parnassia. Bij de diverse uitkijkpunten over het water schitterden de vogels door afwezigheid of waren alleen heel in de verte te zien. Pas bij het laatste uitzichtpunt (aan de noordzijde) daar wemelde het van de ganzen.

Op een iets minder mooie dag hebben we het Vlindorado in Waarland bezocht. Dit is een groot kassencomplex van kwekerij Dekker Anthuriums. In deze kwekerij is een tropische vlinder- en vogeltuin gemaakt.

Vanaf de camping kun je een aardige wandeling maken. Aan de andere kan van de weg ligt een natuurgebiedje dat toegankelijk is met een mooie route (zie het bord bij het hek). Omdat we een rondwandeling wilden, hebben we de wandeling uitgebreid langs de Zuidschinkeldijk en over de Nollen terug naar de camping. Het stuk langs de weg is niet erg afwisselend. Bovenop de Nollen kwamen we op het openbare pad eerst dwars door een homo-ontmoetingsplaats, een beetje genant. Vlak bij de camping bleek het duingebied een uitlaatplaats voor honden, waarbij de bezitters geen boodschap hebben aan de boodschap. Goed uitkijken dus waar je loopt.


© Fam. Buitenhuis 2017