Familieweekend in de Alde Feanen

Ook dit jaar zijn we weer uitgenodigd om samen met neven en nichten, oom en tante te gaan varen met de Lemster Aak van Frits en Petra. Dus hebben we onze caravan op woensdag neergezet bij een SVR-camping in Oudega (Smallingerland), de rest van de familie logeert vanaf vrijdag in hotel de Princenhof in Earnewâld.

Vrijdagavond beginnen we dan ook met een buffet in dat hotel, waarbij voor ons als vegetariërs ook goed gezorgd is.

Op zaterdag schepen we ons in op de Lemster Aak. Op de motor varen we 's morgens door het natuurgebied. We proberen voor de lunch aan te leggen bij een eilandje, maar dat lukt niet ondanks een toezegging dat een daar al liggende boot binnenkort zou vertrekken. Niet dus. We varen terug naar Earnewâld en leggen daar in de buurt aan. De volgende foto's zijn vanaf deze ligplaats genomen.

's Middags zijn we via het Prinses Margrietkanaal naar Grou gevaren. Vanaf het schip hebben we een mooi uitzicht op de landerijen met oude boerderijen en molens.

In Grou beleven we het hoogtepunt van de vaartocht: een grandioos uitzicht op de eerste dag van het Skûtsjesilen. Ons gezicht op het gebeuren is mooier dan dat van de mensen op de tribune op de dijk!

Op de terugweg naar Earnewâld hebben we aangelegd in een zijkanaal van het Prinses Margrietkanaal. Op de boot hebben we genoten van een uitgebreide barbecue. Daarna voeren we terug naar de steiger van de Princenhof. Daar konden de liefhebbers nog naborrelen. Het was de afsluiting van weer een geslaagd familieweekend.


© Fam. Buitenhuis 2017