Bezoek aan Hannover

We hadden de zaterdag als reisdag gekozen omdat er dan geen of weinig vrachtwagens op de weg zouden zijn. We rijden om Bielefeld heen naar het noordoosten. Het valt ons op dat er toch nog wel veel vrachtauto’s op de weg zijn, maar zolang we door kunnen rijden maakt ons dat niet zoveel uit. Vlak voor Hannover, bij Garbsen, valt het toch nog tegen. Een dikke file voor wegwerkzaamheden waar geen schot in zit, ook niet na de wegversmalling bij de werkzaamheden. Drie kwartier oponthoud en dat met de caravan. Niet best voor de koppeling. Later horen we dat de vrachtwagens alleen op zondag geweerd worden en in de vakantieperiode ook op zaterdag.

Bij de camping bij de Sonnensee worden we vriendelijk ontvangen en richten we de boel in op een mooi stukje grasland met de naam Ententümpel. Het toiletgebouw is nieuw en schoon, dus een mooi einde aan de reisdag.

We zijn in Hannover voor een bezoek aan Ulli. Tijdens ons bezoek zal zij ons door Hannover gidsen. Hannover is goed te doen met de fiets. Er is heel veel groen en mooie fietspaden dus je hebt niet echt het idee dat je door een grote stad fietst. We fietsen langs het Mittellandkanal en door de parken naar het centrum en stallen de fiets bij het hoofdstation (bewaakt).

Door het centrum loopt een beschreven wandelroute (de Rode Draad) langs de bezienswaardigheden. Hiernaast en onder foto’s van het raadhuis aan de voor- en achterzijde. In het raadhuis was een maquette van de stad in vroeger tijden. Verderop een foto van een beeld bij de ingang van de Evangelische Kirche (de dood staat achter je je op te wachten) en het mooiste gebrandschilderde raam binnen.


Eén van de volgende dagen gaan we met de tram/metro naar de Herrenhäuser Gärten. Een enorm in klassiek-franse stijl ingericht park naar het voorbeeld van Versailles. Als contrast zijn er in een soort grot moderne beelden van de kunstenares Niki de Saint Phalle.

Aan de overzijde van de weg ligt de Berggarten. Dit is een botanische tuin met daarin opgenomen kassen met een zeer grote verzameling orchideeën. Een selectie daaruit is in een show-kas tentoongesteld.

Buiten de kas is het aangenaam wandelen tussen de bloemenpracht.

Op een andere dag hebben we o.a. het Historisches Museum Hannover bezocht. Thuis hadden we al gelezen dat daar een tentoonstelling was over de VW-transporter n.a.v. het 70-jarig bestaan ervan. Het museum was ook verder zeker de moeite waard al mocht er bij de koninklijke koetsen niet worden gefotografeerd. Ook eze dag hebben we heel wat kilometers op de fiets afgelegd, Ulli heeft daar een nieuw woord aan overgehouden: “afgepeigerd”, want dat waren wij.

Het bezoek aan Ulli sluiten we af met een bezoek aan Ulli’s vader en een gezamenlijk gekookte maaltijd, heel gezellig! Vertrekken uit Hannover doen we nu op zondag. Geen (weinig) vrachtauto’s, geen file maar wel een hele natte boel, de regen die pas voor ‘s avonds voorspeld was kwam al vanaf de voorafgaande nacht met bakken uit de hemel. Het is dan ook niet gelukt om onszelf droog in de auto en de fietsen een beetje droog in de caravan te krijgen. Pas in Nederland zien we voor het eerst die dag heel even een zonnetje. Gelukkig hadden we de voortent de dag tevoren wel droog ingepakt.


Overzicht van de foto's


© Fam. Buitenhuis 2016