Met de NCC naar Bielefeld (inleiding)

Na een week met bar en boos weer (koud, nat, hagel, sneeuw, van de weg gegleden auto's), maandag toch vertrokken naar de caravan die al in Ede op de “Braamhorst” op ons te wachten staat. Dit keer de fietsen en extra eten en kleding meegenomen omdat we donderdag vertrekken naar Bielefeld am Teutoburger Wald voor een rally met de NCC. De weersvooruitzichten zijn beter, dus ook zomerkleren ingepakt. Als alles in de caravankastjes is opgeborgen en de fietsen onder hun hoes achter de caravan staan kan het vakantiegevoel beginnen.

Dinsdag boodschappen gedaan in Ede en de koelkast en de voorraadmandjes volgeladen. Tot en met het weekend kunnen we het wel redden zonder hongergevoel.

Woensdagochtend onze laatste koffieochtend op de “Braamhorst”. Wat weemoedig nuttigen we onze thee met een koekje. Wat zullen we het terrein gaan missen! Dit Hemelvaartweekend en met de Pinksteren komen nog heel veel mensen kamperend afscheid nemen van dit terrein. Het wordt nog druk!

Donderdagmorgen bijtijds opgestaan. Alles in de caravan moet reisvast zijn. De vuilwateremmer schoongemaakt, de poepdoos geleegd en de fietsen op hun stellage in de caravan. Even na elven rijden we de poort uit. Adieu “Braamhorst”, we hopen dat de asielzoekers zich er ook thuis zullen voelen.

Na een voorspoedige reis (zonder files!), komen we even na half drie Camping Park van Meyer zu Bentrup bij Bielefeld opgereden. Het laatste stuk reden we enigszins alternatief over een smalle dijk midden door een zandafgraving. We volgden de aanwijzingen van onze “stuurtruus” zo nauwgezet dat we de tegenwoordig te nemen route voorbij reden. Achteruit terug de hoek om de drukke weg weer op was geen optie, dan maar rechtdoor door de kuilen en het zand! Alles in de caravan stond nog op zijn plaats. De auto was alleen niet meer blauw.

We worden warm onthaald door de reisleiding, Jaap, Gudrun, Guus en Tineke. Thee met een koek, een tas vol informatie een geborduurde “Bielefeldhanddoek” en het driehoekje van deze reis. Door middel van loting wordt onze plaats op de camping bepaald. Als we ons plekje innemen worden we begroet door verschillende oud-reisgenoten, een feest der herkenning, en dan moeten we al die andere reisgenoten nog leren kennen! Daarmee beginnen we 's avonds bij de opening en aansluitend happy hour. Dat NCC'ers gezellige kletsers zijn blijkt wel uit het aantal decibels dat de groep kan produceren.


Volgende pagina


© Fam. Buitenhuis 2016