Herfstrally Soliferclub Nederland 2015

De rally ging dit keer naar Duitsland, naar Bad Rothenfelde. Dat is in de buurt van Osnabrück en in het Teutoburger Wald. Het weer zat vooral de eerste dagen niet mee, maar ondanks alle nattigheid en de blubber voor de deur van de caravan, opgelost met een paar loopplanken, hebben we heel wat gedaan en gezien.

Bad Rothenfelde is een stadje dat zijn bestaansrecht dankt aan de tijd dat zout nog schaars en duur was. Nu bestaat het van de inkomsten als kuuroord, allerlei gespecialiseerde klinieken en toeristen die het ook wel lekker vinden om verwend te worden in kuurhotels. De omgeving is hier ook mooi, je kunt hier goed wandelen als het niet zo nat is en als er niet zo veel eikels uit de bomen vallen. Echt gevaarlijk!!

Maandag hebben we een bezoek gebracht aan de LMC-caravan-fabriek. Leuk om te zien hoe zo’n “sleurhut” in elkaar gezet wordt. Voor het grootste deel meubelmakerswerk op een vloer op een onderstel, waar aan het eind de muren en het dak tegen aan gezet worden. Foto’s maken verboden, jammer!

Dinsdagavond zijn we in Osnabrück rondgeleid door de nachtwachters. Het oude gedeelte van de stad bekeken bij het licht van een paar kaarslantaarns, die de dames mochten dragen. De verhalen uit de geschiedenis waren mooi. Klik hieronder op de verzameling fotootjes om naar het album te gaan.


Woensdagmiddag, gelukkig ook weer droog, rondleiding en uitleg over het “zout-verleden” van de stad sinds 1722. Wat een ingewikkelde manier van zout winnen, zout en goud waren toen even duur in gewicht!


Donderdag zijn we wezen vogelen. In het moerasgebied, zo’n uur rijden hier van Bad Rothenfelde, rusten de kraanvogels op hun reis naar het warmere Spanje. Ons verzamelpunt was een uitkijktoren in de buurt van Diepholz. Hiervandaan zijn de volgende foto’s gemaakt.


Uiteindelijk hebben we er een heleboel gezien, foeragerend op de mais-stoppelvelden, maar ze op de foto zetten is iets anders, ze zijn nogal schuw, en dan gaan ze op de wieken. Vogeltje gezien?…. Geen foto! Maar toch hieronder de oogst.


De vrijdag was ter eigen besteding. ’s Avonds zijn we de lichtshow in het dorp wezen kijken. Die werden geprojecteerd op de wanden van de Gradierwerke.




Heel bijzonder was de projectie op een fontein van een film van een danseres.



© Fam. Buitenhuis 2015