Paasrally Soliferclub 2014

In 2014 is de Paasrally van de Solferclub Nederland (SCN) gecombineerd met een technische rally en de meitref. De drie evenementen kamperen we op de camping “Kom Es An” in Hengelo Gelderland. Over de technische rally schrijven we in een volgende pagina, hier een korte indruk van de Paasrally.

De zaterdag voor Pasen bezoeken we met de hele club Doesburg. ’s Morgens worden we rondgeleid in de mosterdfabriek/-museum. Doorspekt met de nodige humor wordt ons het hele proces uit de doeken gedaan.


’s Middags verzamelen we bij de VVV voor een rondleiding door het oude stadje. Eerst worden we in twee groepen opgedeeld en dan gaan we. Onze rondleider is kennelijk een bekende van veel mensen in de stad want we worden telkens staande gehouden voor een praatje.


De bekendheid van onze gids in de stad pakt erg goed uit, want nog tijdens de rondleiding krijgt onze gids de sleutel van het stadhuis en kunnen we daar de raads-/trouwzaal bekijken, een extraatje!


Voor de zondag (eerste Paasdag) is er een mooie fietsroute uitgezet. Het fietsen daarvan gaat volledig op eigen initiatief: in groepen of individueel, we mogen het zelf weten. De avond tevoren hebben we de route in de gps gezet. Wij vertrekken ’s middags, anderen zijn al ’s morgens vertrokken. Het waait stevig, het is misschien daarom dat later blijkt dat we bij de weinigen horen die de hele tocht uitgefietst hebben. Zie de foto’s hierna.


Op Paasmaandag wordt de Paasrally gesloten. Er zijn dan nog wel overgangsdagen tot de technische rally. Tijdens deze dagen doen we boodschappen en maken we nog een fietstocht, meer naar het noorden. Het weer dreigt en net als we in Vorden zijn op de terugtocht barst het onweer los. Gelukkig kunnen we schuilen onder de pui van een leegstaande winkel. Nadat de bui min of meer is overgedreven fietsen we terug. Gelukkig zijn we (min of meer) droog gebleven.


© Fam. Buitenhuis 2015